Associació Catalana d'Excursionisme Caní | info@acec4turons.org

Congost de Montrebei - Un paradís de color turquesa

Sortida per a persones i gossos amb experiència dalt d’un caic amb el seu pelut


Congost de Montrebei - Un paradís de color turquesa

Sortida per a persones i gossos amb experiència dalt d’un caic amb el seu pelut

Aquest cop ens embarquem en una gran i exigent aventura.

El congost de Montrebei, amb les seves aigües de color turquesa ens té el cor robat. I volem compartir-ho amb tots vosaltres.

Es tracta d’una sortida completament diferent a les que hem estat fent fins ara, tant en la seva localització, cost, model de caiac i dificultat. Per què, us preguntareu?

Doncs perquè:

  • El model de caiac doble que utilitzem només pot encabir dos adults, un gos gran/mitjà, tipus Labrador o Pastor Alemany i un de petit.
  • Estem parlant d’una ruta exigent per la quantitat d’hores de palejar reals (entre 6 i 7 hores) i la distància (uns 20 quilòmetres). És per això també que és necessari que els nostres peluts estiguin avesats a anar en caiac i que siguin capaços de relaxar-se damunt del mateix i així deixar-nos palejar sense entrebancs. La zona més tancada del congost sol estar “amenitzada” per un vent insistent, que a l’anada ens empeny i ajuda, però que a la tornada ens suposa un sobre-esforç, pel fet d’anar-hi en contra.
  • Els costos de la sortida són aquest cop diferents als que estem acostumats, ja que lloguem un dia sencer el caic i el serveis del guia que ens acompanyarà durant tota la jornada, ajudant-nos, animant-nos, corregint-nos i formant-nos!!!! Tanmateix hi haurà una barca de suport que durant tot el trajecte anirà passant vora nostre per a qualsevol necessitat. ACEC només carrega en aquesta sortida 5 € per a socis i 10 € per a no socis per l’organització de l’esdeveniment.
  • I en quant a la localització... Ens desplacem un xic més lluny de tot plegat. A la franja. Tocant a Aragó! A unes 4 hores de l’Empordà, unes 3 de Barcelona i 2,5 de Tarragona. Ens tocarà matinar!

HORA DE TROBADA: 8,30 h del matí

LLOC DE TROBADA: Embarcador de Montrebei: https://www.google.com/maps/place/Embarcadero/@42.0302153,0.6613492,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x12a653cec8d73543:0xf373d0538e00f717!8m2!3d42.0302153!4d0.6635379?hl=ca-ES

PREU SOCIS: LLOGUER DE CAIAC, BARCA DE SUPORT, GUIA I ORGANITZACIÓ

CAIAC DOBLE: Dues persones + 1 gos mitjà + 1 gos peti = Preu per persona: 40 €

CAIAC INDIVIDUAL: 1 persona + 1 gos = Preu per persona: 45 €

PREU NO SOCIS: LLOGUER DE CAIAC, BARCA DE SUPORT, GUIA I ORGANITZACIÓ

CAIAC DOBLE: Dues persones + 1 gos mitjà + 1 gos petit = Preu per persona: 45 €

CAIAC INDIVIDUAL: 1 persona + 1 gos = Preu per persona: 50 €

Les places són limitades. No triguis en inscriure’t!!!!

I si puges el dissabte 23.....

El dissabte l'Elsa i en Miquel ja seran a l'embarcador pels que volgueu arribar un dia abans i fer una bonica caminada pels voltants del pantà. Per la nit soparem cuina de temporada al CÀMPING MONTSEC. Un menú molt assequible de 15 €, amb alternativa de deliciosos bocates qui ho desitgi. 

Podeu allotjar-vos als següents càmpings:

CÀMPING MONTSEC
A 25 minuts del lloc de trobada
http://www.campingmontsec.com/es/
Parcel·les disponibles on accepten gossos
Adreça: C-13, Km 66, 25613 Terradets, LLeida
Telèfon: 973 45 50 03

CÀMPING LA NOGUERA
A 45 minuts del lloc de trobada
Gossos benvingut a diversos tipus d'allotjament
Adreça: Partida la Solana, s/n, 25613 Sant Llorenç de Montgai, LLeida
Telèfon: 973 42 03 34
http://www.campinglanoguera.com/

 

Aquest és la ruta que farem dissabte a la tarda!

HORA DE TROBADA: A les 17,00h

LLOC DE TOBADA: aparcament de 42°02'29.5"N 0°40'34.5"E. Si no teniu cobertura, seguiu aquestes indicacions: Des de la C-12, a mig camí entre Fontdepou i Àger trobarem el trencall per anar cap a Corçà.Al mig del poble hi ha un aparcament (davant hi ha cartells informatius de la zona). A mà dreta trobarem el camí que es bifurca per baixar a mà esquerra cap a l'embarcador i si seguim recte, arribarem a l’aparcament de la Petrusa a uns 1.8km.

DIFICULTAT: Baixa

DURADA APROXIMADA: 2 hores

DISTÀNCIA: 8 Km

Iniciarem la ruta a peu des de l'aparcament de la Petrusa tot seguint el GR-1, en direcció al congost de Montrebei. A 200m trobarem cartells informatius de la zona del congost i el corriol que va cap a l’ermita de la Mare de Deu de la Petrusa. Continuarem pel GR durant 1km, un camí poc ombrívol on gaudirem d’unes bones vistes sobre una part del pantà de Canyelles. Un cop arribem a la bifurcació agafarem el camí de l’esquerra tot baixant cap al barranc de la padrina. Un corriol pedregós amb vegetació abundant! Tot aquest primer tram haurem de tenir els nostres amics controlats per no molestar al altres caminants, ja que tot i que no és el camí més concorregut de la zona, aquest també porta fins al congost i segurament hi trobarem altres excursionistes.

Un cop passat el barranc, que en aquestes èpoques de l’any està sec, agafarem el camí de l’esquerra per abandonar el camí cap al congost i els nostres peluts podran campar tranquil·lament. A partir d'aquí ja no trobarem pràcticament a ningú. El camí transcorre pe mig del bosc entre alzines, roures i algun pi.
A partir d’aquí el camí va seguint el pantà a una certa distància, la qual anirem reduint de mica a en mica, fins arribar a la llera contrària de les escales de Montfalcó, a 3.8km de l'inici. Una zona on els més valents es podran refrescar i els nostres amics peluts podran beure aigua! Per tornar refarem el camí fins a l’aparcament.

 

 

 

 

 

 

Galeria de Fotos

 

Opciones


OPCIÓ 1: SI NECESSITES ARNÉS SALVAVIDES PEL TEU PELUT (obligatori) INDICA: Pes gos + Raça gos + Cm de diàmetre del pit